Корисність закваски для людини

20.01.2019

Корисність закваски для людини

Що таке закваска і в чому полягає її корисність ?
Закваска є необхідним інгредієнтом біотехнологічного процесу, який викликає сквашування молока. Закваски можуть бути рідкі, заморожені і сухі. Суха закваска є ліофільно висушена біомаса, що складається з одного або декількох видів мікроорганізмів, кожен з яких в процесі сквашування виконує свою роль.

Відомі як закваски традиційні (для йогурту, кефіру, ряжанки, сиру, кислого молока, мацоні), так і закваски пробіотичні, призначені для отримання спеціальних найбільш корисних пробіотичних кисломолочних продуктів.

Не секрет, що у людини існує певна мікрофлора, яка допомагає організму функціонувати, виробляти необхідні для нього речовини і переробляти їжу. Всі вони «працюють» злагоджено і точно для того, щоб ми були здорові.

Кисломолочні продукти, одержувані в процесі сквашування, надзвичайно корисні для нашого організму. Вони допомагають відновлювати мікрофлору кишечника, підвищують імунітет, покращують травлення і загальний стан організму. Саме в умовах сучасної дійсності, коли атмосфера і навколишнє середовище з кожним днем ​​втрачають свої позитивні властивості, закваска є необхідним продуктом домашньої кухні.

При цьому порушення мікрофлори в нашому організмі відбувається не тільки внаслідок впливу факторів, з якими ми нічого конкретного вдіяти не можемо (якщо ми дихаємо шкідливим повітрям, то заборонити всі автомобілі в світі у нас навряд чи вийде, чи не так?). Корисні бактерії в нашому кишечнику гинуть від антибіотиків, які ми приймаємо для одужання в процесі застуди та інших вірусних інфекцій.

Крім того, кисломолочні продукти дуже корисні і рекомендовані для харчування дітей від 6 місяців (в якості кисломолочного прикорму).

Тому потреба в кисломолочних продуктах можна вважати доведеною, обґрунтованою і логічно непорушною. А значить, і закваска надзвичайно необхідна для створення таких продуктів, як домашній: йогурт, кефір, сир і ряжанка.

Кисломолочні продукти легко приготувати в домашніх умовах: в такому випадку корисні бактерії і молочна кислота будуть вироблятися прямо на Вашій кухні, згодом пригнічуючи розвиток хвороботворних та інших шкідливих мікробів в нашому організмі.

Відновлення мікрофлори в кишечнику необхідно як для зміцнення імунітету в цілому, так і стабілізації процесу травлення зокрема.

 

Закваски "Іпровіт" для приготування домашніх кисломолочних продуктів можна замовити на нашому сайті або за телефонами:

(063) 313 71 55

(050) 160 77 79

(067) 239 85 15

(044) 451 42 16

Рубрики блога Іпровіт

N2MwM