Главная » Препарати для м'яса » Ипровит-КПК для производства ферментированных мясных продуктов
Бактеріальний препарат Іпровіт-КПК
для виробництва ферментованих м'ясних продуктів
Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-КПК" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) на основі композиції штамів видів Lactobacillus casei ssp. casei, Lactobacillus plantarum, Kocuria rosea.
Препарат є заквашувальною культурою прямого внесення і під час застосування не потребує попередньої активізації.
Штами молочнокислих бактерій виділені із природних джерел, штам Kocuria rosea - із ферментованих м'ясних продуктів непромислового виробництва.
Усі культури мікроорганізмів, які входять до складу препарату "Іпровіт-КПК", є непатогенними, нетоксигенними і спроможні функціонувати в м'ясній сировині.
Композиція молочнокислих мікроорганізмів: L. casei ssp. casei, L. casei ssp. casei, L. plantarum дозволяє регулювати pH продукту, а також характеризується високим рівнем біохімічної активності, що підвищує вміст вільних амінокислот, у т. ч. незаміненних, пептидів, жирних кислот та ароматичних сполук, які формують характерний для продукту смако-ароматичний букет зниження pH під час виробництва ферментованих м'ясних продуктів дозволяє значно прискорити процес їх дозрівання.
Залучення до складу бактеріального препарату коку рій розширює профіль біохімічних перетворень компонентів сировини і сприяє формуванню червоного забарвлення та знижує вміст нітриту натрію у готовому м'ясному виробі до безпечного рівня.
Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору; 1 г бактеріального препарату містить не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) КУО кокурій.
Маса однієї порції препарату "Іпровіт-КПК" складає 50 г на 100 кг сировини.
Сухий бактеріальний препарат розчиняють у стерильній або кип'яченій воді, охолодженій до температури (30-35) °С у співвідношенні 1:5.
Препарат "Іпровіт-КПК" вносять для виробництва суцільном'язових виробів зі свинини - на стадії шприцювання разом з посолочними інгредієнтами.
Замовити або дізнатись подробиці можна за телефонами:
(063) 313 71 55
(050) 160 77 79
(044) 451 42 16
e-mail: iprovit_zakvaski@ukr.net