Главная » Препарати для м'яса » Ипровит-ЛАКМИК для производства сыровяленых и сырокопченых колбас
Бактеріальний препарат Іпровіт-ЛАКМІК
для виробництва сиров'ялених та сирокопчених колбас
Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-ЛАКМІК" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) до складу якого увійшли культури видів Lactobacillus casei ssp. casei, Lactobacillus plantarum, Micrococcus varians.
Штами мікроорганізмів, які входять до складу "Лакмік", відбиралися на основі їхньої протеолітичної, нітритвідновлювальної, кислото- та ароматоутворювальної активностей, а також здатності до розвитку у м'ясному фарші.
Відібрані штами володіють високим антагоністичним потенціалом, пригнічують розвиток сторонньої мікрофлори, в тому числі патогенної та умовно патогенної, забезпечуючи таким чином, вискоі санітарно-гігієнічні показники ковбас.
Препарат під час ферментації знижує вміст технологічних нітритів до безпечного рівня, сприяє формуванню специфічних для сирих ковбас кольору, смако-ароматичного букету та збагачує вільними амінокислотами та пептидами.
Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору, в 1 г якої міститься не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) КУО мікрококу.
Для забезпечення рівномірного розподілу препарату у м'ясній сировини, рекомендується перед застосуванням препарат розчинити у воді температурою (33-37) °С; вносять підготовлений у такий спосіб препарат у м'ясну сировину на стадії кутерування.
Для ферментування 100 кг м'ясної сировини застосовують 50 г цього препарату.
Замовити або дізнатись подробиці можна за телефонами:
(063) 313 71 55
(050) 160 77 79
(044) 451 42 16
e-mail: iprovit_zakvaski@ukr.net