Рецепти

Грецький йогурт Іпровіт

Грецький йогурт Іпровіт відрізняється від класичного не лише консистенцією, більше нагадуючи м'який кремоподібний сир, але і способом приготування.

Після традиційного сквашування такий йогурт підвішують у чистій тканині або паперовому фільтрі, щоб позбутися зайвої сироватки, за що грецький йогурт ще називають фільтрованим.

Що потрібно:

✔️  1 л молока

✔️  200 г натурального йогурту Іпровіт

Як приготувати грецький йогурт Іпровіт:

1. Молоко закип'ятити та остудити до 40 °С.

2. Йогурт розвести у невеликій кількості молока.

3. З'єднати розведений йогурт з молоком, що залишилося, в каструлі. Накрити кришкою та

обмотати щільним махровим рушником, а краще пледом.

4. Залишити у теплому місці на 6-7 годин, після чого прибрати у холодильник. Не перемішуйте

і не струшуйте вміст каструлі!

5. Друшляк вистеліть декількома шарами марлі і акуратно перелийте отриманий

йогурт.

6. Накрийте і залиште так на кілька годин, поки піде зайва сироватка. В результаті у

вас має вийти 350-450 г справжнього грецького йогурту.

Фруктовий йогурт Іпровіт в мультиварці

Якщо звичайний йогурт вам не до смаку, приготуйте чудовий низькокалорійний десерт з використанням свіжих літніх фруктів та ягід.

Що потрібно:

✔️  1 л молока

✔️  200 г натурального йогурту Іпровіт

✔️  200 г фруктів або ягід

Як приготувати фруктовий йогурт Іпровіт у мультиварці:

1. Для приготування йогурту в мультиварці ретельно вимийте порційні баночки, висушіть і прожаріть у духовці або мікрохвильовій печі.

2. Фрукти очистіть від шкірки і подрібніть у блендері. Якщо використовуєте ягоди, після блендера протріть отриману суміш через сито, щоб позбавитися дрібних кісточок.

3. Закип'ятіть молоко та остудіть до 40 °С. Додайте в молоко натуральний йогурт Іпровіт та ягідно-фруктову масу, перемішайте до однорідного стану.

4. Перелийте підготовлене молоко у порційні баночки.

5. На дно мультиварки постільте чисту тканинну серветку або покладіть силіконовий килимок. Встановіть баночки в мультиварку, налийте прямо в чашу теплої води, щоб баночки були покриті на 1/3.

6. Увімкніть режим Йогурт. Через 7-8 годин баночки потрібно поставити в холодильник, і ще через 6 годин можна куштувати натуральний йогурт власного виробництва.

Що робити, якщо в мультиварці немає режиму "Йогурт":

1. Виконати все до пункту 6.

2. Баночки в чаші, тепер закривайте кришку мультиварки та вмикайте режим «Підігрів» на 15 хвилин.

3. Через 15 хвилин режим вимкнення на 1 годину.

4. Знову підігріти 15 хвилин.

5. Вимкнути підігрів та залишити йогурт на 3 години. Кришка мультиварки має бути весь час закрита!

6. Через 3:00 баночки з йогуртом поставити в холодильник на 6-8 годин.

ВАЖЛИВО

Під час приготування йогурту в мультиварці, перевіряйте температуру води – вона не повинна бути меншою за 40 °С.

Йогурт Іпровіт з яблуками і медом

Для начинки тобі знадобляться:

✔️  4 солодких яблука

✔️  15 г вершкового масла

✔️  1 ст. ложка меду

✔️  2 лаврових листи

Як приготувати йогурт Іпровіт з яблуками і медом:

1. Очисти яблука від шкірки і наріж дрібними кубиками.

2. Розтопи масло в каструлі, додай яблука, ложку меду та лавровий лист.

3. Тримай на маленькому вогні до отримання солодкого яблучного пюре.

4. Дай охолонути, а потім розподіли пюре по ємностям і залий молоком із закваскою Іпровіт.

Йогурт Іпровіт з лимонним кремом

Для начинки тобі знадобляться:

✔️  2 лимона

✔️  150 г цукру

✔️  4 яйця

✔️  100 г вершкового масла

Як приготувати йогурт Іпровіт з лимонним кремом:

1. Натріть трохи лимонної цедри, потім вичавіть сік двох лимонів.

2. Перемішайте інгредієнти в каструлі та варіть на маленькому вогні до отримання густого крему.

3. Дай охолонути, після чого розподіли лимонний крем по ємностям і залий молоком із закваскою Іпровіт.

Запіканка з гарбуза та йогурта Іпровіт

Гарбуз – унікальний овоч, кладова здоров'я, в ній містяться практично всі важливі вітаміни.

Запіканка з гарбуза та сиру з йогуртом Іпровіт особливо сподобатися дітям.

Калорійність (сирі продукти) 179 ккал.

Білки 12,5 г

Жири 11 г

Вуглеводи 9,3 г

Для приготування 4-х порцій знадобляться:

✔️  Гарбуз – 400 г

✔️  Сир твердий – 100 г

✔️  Натуральний йогурт Іпровіт – 100 мл

✔️  Яйця курячі – 2 штуки

✔️  Чорний перець (мелений) – за смаком

✔️  Сіль – за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Гарбуз помити, очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Відварити гарбуз, дістати з каструлі та подрібнити блендером до стану пюре.
3. Натерти твердий сир на дрібній тертці.
4. Збити натуральний йогурт, приготовлений на основі заквасок Іпровіт, з яйцями, додати сіль та перець за смаком.
5. Ретельно перемішати всі компоненти – гарбузове пюре, натертий сир та йогуртно-яєчну суміш та перелити у форму для запікання.
6. Поставити форму для запікання в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів і запікати 25-30 хвилин.
7. Подавати запіканку з натуральним йогуртом Іпровіт.

NmU0Y