Рецепти
Грецький йогурт Іпровіт

Грецький йогурт Іпровіт відрізняється від класичного не лише консистенцією, більше нагадуючи м'який кремоподібний сир, але і способом приготування.
Після традиційного сквашування такий йогурт підвішують у чистій тканині або паперовому фільтрі, щоб позбутися зайвої сироватки, за що грецький йогурт ще називають фільтрованим.
Що потрібно:
✔️ 1 л молока
✔️ 200 г натурального йогурту Іпровіт
Як приготувати грецький йогурт Іпровіт:
1. Молоко закип'ятити та остудити до 40 °С.
2. Йогурт розвести у невеликій кількості молока.
3. З'єднати розведений йогурт з молоком, що залишилося, в каструлі. Накрити кришкою та
обмотати щільним махровим рушником, а краще пледом.
4. Залишити у теплому місці на 6-7 годин, після чого прибрати у холодильник. Не перемішуйте
і не струшуйте вміст каструлі!
5. Друшляк вистеліть декількома шарами марлі і акуратно перелийте отриманий
йогурт.
6. Накрийте і залиште так на кілька годин, поки піде зайва сироватка. В результаті у
вас має вийти 350-450 г справжнього грецького йогурту.
Фруктовий йогурт Іпровіт в мультиварці
Якщо звичайний йогурт вам не до смаку, приготуйте чудовий низькокалорійний десерт з використанням свіжих літніх фруктів та ягід.
Що потрібно:
✔️ 1 л молока
✔️ 200 г натурального йогурту Іпровіт
✔️ 200 г фруктів або ягід
Як приготувати фруктовий йогурт Іпровіт у мультиварці:
1. Для приготування йогурту в мультиварці ретельно вимийте порційні баночки, висушіть і прожаріть у духовці або мікрохвильовій печі.
2. Фрукти очистіть від шкірки і подрібніть у блендері. Якщо використовуєте ягоди, після блендера протріть отриману суміш через сито, щоб позбавитися дрібних кісточок.
3. Закип'ятіть молоко та остудіть до 40 °С. Додайте в молоко натуральний йогурт Іпровіт та ягідно-фруктову масу, перемішайте до однорідного стану.
4. Перелийте підготовлене молоко у порційні баночки.
5. На дно мультиварки постільте чисту тканинну серветку або покладіть силіконовий килимок. Встановіть баночки в мультиварку, налийте прямо в чашу теплої води, щоб баночки були покриті на 1/3.
6. Увімкніть режим Йогурт. Через 7-8 годин баночки потрібно поставити в холодильник, і ще через 6 годин можна куштувати натуральний йогурт власного виробництва.
Що робити, якщо в мультиварці немає режиму "Йогурт":
1. Виконати все до пункту 6.
2. Баночки в чаші, тепер закривайте кришку мультиварки та вмикайте режим «Підігрів» на 15 хвилин.
3. Через 15 хвилин режим вимкнення на 1 годину.
4. Знову підігріти 15 хвилин.
5. Вимкнути підігрів та залишити йогурт на 3 години. Кришка мультиварки має бути весь час закрита!
6. Через 3:00 баночки з йогуртом поставити в холодильник на 6-8 годин.
ВАЖЛИВО
Під час приготування йогурту в мультиварці, перевіряйте температуру води – вона не повинна бути меншою за 40 °С.
Йогурт Іпровіт з яблуками і медом

Для начинки тобі знадобляться:
✔️ 4 солодких яблука
✔️ 15 г вершкового масла
✔️ 1 ст. ложка меду
✔️ 2 лаврових листи
Як приготувати йогурт Іпровіт з яблуками і медом:
1. Очисти яблука від шкірки і наріж дрібними кубиками.
2. Розтопи масло в каструлі, додай яблука, ложку меду та лавровий лист.
3. Тримай на маленькому вогні до отримання солодкого яблучного пюре.
4. Дай охолонути, а потім розподіли пюре по ємностям і залий молоком із закваскою Іпровіт.
Йогурт Іпровіт з лимонним кремом

Для начинки тобі знадобляться:
✔️ 2 лимона
✔️ 150 г цукру
✔️ 4 яйця
✔️ 100 г вершкового масла
Як приготувати йогурт Іпровіт з лимонним кремом:
1. Натріть трохи лимонної цедри, потім вичавіть сік двох лимонів.
2. Перемішайте інгредієнти в каструлі та варіть на маленькому вогні до отримання густого крему.
3. Дай охолонути, після чого розподіли лимонний крем по ємностям і залий молоком із закваскою Іпровіт.
Запіканка з гарбуза та йогурта Іпровіт
Гарбуз – унікальний овоч, кладова здоров'я, в ній містяться практично всі важливі вітаміни.
Запіканка з гарбуза та сиру з йогуртом Іпровіт особливо сподобатися дітям.
Калорійність (сирі продукти) 179 ккал.
Білки 12,5 г
Жири 11 г
Вуглеводи 9,3 г
Для приготування 4-х порцій знадобляться:
✔️ Гарбуз – 400 г
✔️ Сир твердий – 100 г
✔️ Натуральний йогурт Іпровіт – 100 мл
✔️ Яйця курячі – 2 штуки
✔️ Чорний перець (мелений) – за смаком
✔️ Сіль – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Гарбуз помити, очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Відварити гарбуз, дістати з каструлі та подрібнити блендером до стану пюре.
3. Натерти твердий сир на дрібній тертці.
4. Збити натуральний йогурт, приготовлений на основі заквасок Іпровіт, з яйцями, додати сіль та перець за смаком.
5. Ретельно перемішати всі компоненти – гарбузове пюре, натертий сир та йогуртно-яєчну суміш та перелити у форму для запікання.
6. Поставити форму для запікання в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів і запікати 25-30 хвилин.
7. Подавати запіканку з натуральним йогуртом Іпровіт.