Главная » Виготовлення обладнання » Роторно-вихреві емульгатори
Роторно-вихреві емульгатори періодичної дії Я5-ОЕВ
Rotary-vortex emulsifiers of periodic action Я5-ОЕВ
Роторно-вихреві емульгатори призначені для виробництва майонезу, соусів, кетчупу, сирних та вершкових десертів, білкових паст та інших емульгованих харчових продуктів, наприклад, "Сир твердий пастоподібний" з вмістом жиру у сухій речовині 40, 45, 50, 55 та 60%, та інших пастоподібних продуктів.
На відміну від традиційних технологій виробництва молочних десертів з творогу, широко розвиваються технології виробництва з використанням обладнання типу зубчастої колоїдної млинки. Принцип роботи якої покладено в основу конструкцій роторно-вихревих емульгаторів марки Я5-ОЕВ та ґрунтується на ефекті гідродинамічної обробки та кавітації в'язких продуктів, що проходять в пульсуючому зазорі між обертаючимся ротором та непорушним статором.
Конструкція емульгаторів виконана з хромонікелевої нержавіючої сталі, знімні частини забезпечують легкий доступ до всіх агрегатів для обслуговування. Роторно-вихревий емульгатор складається з робочого бака з шарнірним кришталем та теплообмінною рубашкою, в яку може бути подана гаряча або холодна вода, пар. Усередині робочого бака розміщена лопастна мішалка, привід якої встановлений на кришці. Конічна частина робочого бака з'єднана з емульгуючим пристроєм, виконаним у вигляді роторно-вихревого апарату з насосною вставкою. Вихідний патрубок емульгуючого пристрою з'єднаний з робочим баком циркуляційним трубопроводом. У комплект емульгатора входять вакуумний насос та дозуючі баки: малий - для сипучих компонентів, великий - для рідини.
Основною перевагою конструкції роторно-вихревого емульгатора є його універсальність. Конструкція дозволяє в одному обладнанні виконувати об'ємне дозування, змішування, тонке емульгування, нагрівання, пастеризацію, охолодження, вакуумну обробку та подачу готового продукту на фасування. Конструкція оснащена мийною головкою для безрозбірної санітарної обробки робочих поверхонь емульгатора.
Rotary-vortex emulsifiers are designed for the production of mayonnaise, sauces, ketchup, cheese and cream desserts, protein pastes, and various paste-like products, such as "Pasteurized Process Cheese Spread" with fat content in dry matter of 40, 45, 50, 55, and 60%, and other emulsified food products.
Unlike traditional technologies for producing cottage cheese-based dairy desserts, technologies using equipment such as a toothed colloid mill are widely developed. The principle of operation of which underlies the design of rotary-vortex emulsifiers of the Y5-OEV brand and is based on the effect of hydrodynamic processing and cavitation of viscous products passing through the pulsating gap between the rotating rotor and the stationary stator.
The design of the emulsifiers is made of chrome-nickel stainless steel, and the removable parts provide easy access to all units for servicing. The rotary-vortex emulsifier consists of a working container with a hinged cover and a heat-exchange jacket, into which hot or cold water, steam can be supplied. A blade mixer is placed inside the working container, the drive of which is installed on the cover. The conical part of the working container is connected to an emulsifying device made in the form of a rotary-vortex apparatus with a pump insert. The outlet nozzle of the emulsifying device is connected to the working container by a circulation pipeline. The emulsifier kit includes a vacuum pump and dosing containers: a small one for bulk components and a large one for liquids.
The main advantage of the design of the rotary-vortex emulsifier is its universality. The design allows performing volume dosing, mixing, fine emulsification, heating, pasteurization, cooling, vacuum processing, and feeding of the finished product for packaging in one equipment. The design is equipped with a cleaning head for non-disassembly sanitization of the emulsifier's working surfaces.
Технічні характеристики "Роторно-вихреві емульгатори" / Technical specifications for "Rotary-vortex emulsifiers"
Назва технічної характеристики / Name of technical specification | |||
Я5-ОЭВ-00 |
Я5-ОЭВ-01 | Я5-ОЭВ-02 | |
Об'єм, л: / Capacity, L: робоча / working геометрична / geometric |
195 |
250 295 |
500 550 |
Тривалість одного циклу, хв., не більше. / Duration of one cycle, minutes, not more than. | 30 | ||
Розрідження у робочій камері, кПа / Pressure reduction in the working chamber, kPa не менше / no less |
50 |
||
Максимальна температура нагріву продукту, °C / Maximum product heating temperature, °C |
90 | ||
Температура охолодження продукту, °C / Product cooling temperature, °C | до 20 | ||
Встановлена потужність електродвигунів, кВт / Installed power of electric motors, kW | 13,5 | 15,5 | 24,5 |
Витрата води, м3/год / Water flow rate, m3/hr гаряча при температурі 95 °C / hot at a temperature of 95°C холодна при температурі 10 °C / cold at a temperature of 10 °C |
2,0 2,0 |
2,5 2,5 |
4,5 4,5 |
Габаритні розміри, мм: / Overall dimensions, mm: довжина / length ширина / width висота / height |
1650 1300 1680 |
1700 1400 1900 |
2200 1600 2000 |
Вага, кг / Mass, kg | 750 | 850 | 950 |
Купити роторно-вихреві емульгатори у нашому інтернет-магазині або за телефонами:
Buy rotary-vortex emulsifiers in our online store or by phone:
067 239 85 15
093 039 28 38
063 751 75 60
044 517 03 30
E-mail: ddp1@ukr.net