При збиранні, обробці та фасуванні молока однією з головних проблем є бактерії.
Потрапляючи в молоко з навколишнього середовища, вони викликають скисання молока.
Щоб цього уникнути, молоко піддають термічній обробці.
Однак, іноді на різних етапах збору та виробництва недобросовісні виробники або збирачі можуть додавати в молоко речовини, які пригнічують розвиток бактерій, щоб запобігти скисанню.
Навіть якщо ви використовуєте молоко однієї і тієї ж марки, якість молока від партії до партії може бути різною.
Це пов'язано з тим, що молочні заводи що неспроможні повністю контролювати процес збору молока.
Ті ж речовини, що запобігають скисанню молока в процесі виробництва, можуть порушити домашнє приготування кисломолочних продуктів.
Деякі виробники заквасок генетично модифікують бактерії так, щоб вони були стійкими до цих речовин.
Закваски Іпровіт не містять генетично модифікованих бактерій.