Чому закваски чутливі до якості молока?

При збиранні, обробці та фасуванні молока однією з головних проблем є бактерії.

Потрапляючи в молоко з навколишнього середовища, вони викликають скисання молока.

Щоб цього уникнути, молоко піддають термічній обробці.

Однак, іноді на різних етапах збору та виробництва недобросовісні виробники або збирачі можуть додавати в молоко речовини, які пригнічують розвиток бактерій, щоб запобігти скисанню.

Навіть якщо ви використовуєте молоко однієї і тієї ж марки, якість молока від партії до партії може бути різною.

Це пов'язано з тим, що молочні заводи що неспроможні повністю контролювати процес збору молока.

Ті ж речовини, що запобігають скисанню молока в процесі виробництва, можуть порушити домашнє приготування кисломолочних продуктів.

Деякі виробники заквасок генетично модифікують бактерії так, щоб вони були стійкими до цих речовин.

Закваски Іпровіт не містять генетично модифікованих бактерій.

 

OTYyND