Весь посуд, який контактуватиме з молоком, повинен бути чистим.
Її слід ошпарити окропом.
Молоко (коров'яче, козяче, мигдальне або соєве)
Звичайна каструля і великий рушник чи ковдру. Якщо є йогуртниця або мультиварка з режимом "йогурт" їх можна застосувати для приготування.
.jpg)
✔️ Підготуйте молоко
Якщо ви використовуєте домашнє (сире) молоко або пастеризоване молоко – перед застосуванням слід прокип'ятити. Ультрапастеризоване молоко не потребує кип'ятіння. Доведіть температуру молока до +37...+40 °С. Рекомендуємо використовувати харчовий термометр для контролю температури.
✔️ Внесіть закваску
Наповніть флакон із закваскою молоком приблизно на половину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Внесіть розчинену закваску в молоко та перемішайте.
✔️ Залиште для сквашування
Ви можете перелити суміш у посуд для сквашування (банку, контейнер тощо) або сквашувати безпосередньо в каструлі. Ретельно загорніть ємність із сумішшю у великий рушник чи ковдру, щоб зберегти тепло. Залишіть суміш сквашуватися в теплому місці, що забезпечить підтримку температури молока, що заквашується +37...+40 °С, без потоків холодного повітря. Час сквашування: до утворення згустку 6-8 годин. При недотриманні температурного режиму час сквашування може збільшитися на 2-3 години. Соєве та мигдальне молоко потребує більше часу на ферментацію.
✔️ Перевірте готовність
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – дозвольте продовжити ферментацію ще 1-2 години та перевірте знову.
✔️ Охолодження, дозрівання, зберігання
Готовий продукт слід охолодити. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці або цукор безпосередньо перед вживанням.
Смачного!
ПЕРЕЗАКВАШУВАННЯ
Ви можете залишити частину приготовленого кисломолочного продукту для перезаквашування у холодильнику до 5 діб.
При наступному приготуванні використовуйте 2-3 столові ложки на 1 л молока замість закваски з флакона.
ПРИГОТУВАННЯ СИРУ
Виконайте попередні пункти цієї інструкції, використовуючи закваску «Іпровіт-Сир».
Після сквашування підігрійте продукт на водяній бані (посуд із продуктом у каструлі з водою).
Доведіть воду майже до кипіння і зніміть з вогню.
Температура продукту має бути 65-70 °С. Остудіть - відокремте сир від сироватки.
Зберігайте у холодильнику до 3 діб.
ВЖИВАННЯ В ЧИСТОМУ ВИГЛЯДІ (БЕЗ СКВАШУВАННЯ)
Кисломолочні продукти і сама закваска є пробіотиками, які з високою ефективністю використовуються для відновлення мікрофлори кишечника, при вживанні антибіотиків, ГРВІ та застуді, для стимуляції імунної системи, при гастритах та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Найкращими для вживання в чистому вигляді є такі продукти: Іпровіт-Симбілакт-М, Іпровіт-Йогурт, Іпровіт-Йогурт з ацидофільною паличкою, Іпровіт-Біфідолакт.
Використання: у флакон із закваскою додайте столову ложку кип'яченої води кімнатної температури. Закрийте флакон і збовтуйте його до повного розчинення.
Вживайте по 1 флакону 1-2 рази на день безпосередньо після їжі протягом 1-3 тижнів.
Для максимального ефекту бажано поєднувати прийом чистої закваски із вживанням домашніх кисломолочних продуктів.
Застереження щодо споживання: Відсутні.
Не є лікарським засобом.
Форма випуску: флакон з масою вмісту 0,5 г.
Дата виготовлення, термін придатності та номер партії вказано на упаковці.
Умови зберігання: Зберігати в оригінальній упаковці при температурі від +2 до +6 °С - 9 місяців, при температурі від -16 до -20 °С - 12 місяців у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.
Завантажити детальну інструкцію заквасок Іпровіт із приготування кисломолочних продуктів