Главная » Закваски домашние » Закваски на каждый день » Закваска для сыра Адыгейский


        

Закваска для сыра Адыгейский

Закваска для сыра Адыгейский

Новинка

На складе

 

Артикул: 012
Цена:
8,00 Грн

в корзину:
  флакон  

Закваска для сиру Адигейський

 

Адигейський сир - м'який сир, що володіє кисломолочним смаком і ніжною консистенцією.

Відноситься до групи м'яких сирів без дозрівання. Регіон походження: Кавказ. Обов'язковий інгредієнт багатьох овочевих страв національної кухні.

Приготувати Адигейський сир дуже просто навіть початківцю сировару.

Якщо ви тільки освоюєте це захоплююче заняття, то сміливо включайте Адигейський сир у список своїх найперших сирів.

У вас обов'язково все вийде!

 

Інструкція з приготування сиру Адигейський

 

✔️  Закип'ятіть 0,5-1 літр кисломолочної сироватки та охолодіть до 40 °С.

✔️  Додайте невелику кількість охолодженої сироватки до флакону з закваскою, закрийте ковпачком, збовтайте до повного розчинення.

✔️  Внесіть розчинену закваску до 0,5-1,0 л сироватки, перемішайте.

✔️  В посуд, що використовується налити окріп на 2 хвилини та злити. Перелийте сироватку з закваскою до йогуртниці, мультиварки або термосу, попередньо оброблені окропом. Залиште заквашену сироватку на 24 години за температури в межах від 37 °С до 40 °С.

✔️  Нагрійте 3 літри пастеризованого молока до 85-90 °С, не допускаючи кипіння молока. Домашнє сире молоко довести до кипіння, витримати не більше 10 секунд та охолодити до 85-90 °С. Для визначення температури застосовуйте термометр. Рекомендуємо використовувати молоко з жирністю не менше 3,2%.

✔️  Внесіть 0,5-1 літр заквашеної сироватки в молоко, постійно і повільно перемішуючи протягом 2-3 хвилин до утворення згустків.

✔️  Злийте утворені білкові згустки на марлю та відіжміть.

✔️  Сформуйте сирну кульку в марлі та підвісьте для стікання залишків сироватки на 10 хвилин. Для створення солонуватого смаку готового сиру додайте 1 столову ложку солі на 1 літр відокремленої сироватки та ретельно перемішайте. Помістіть сформовану сирну кульку, не виймаючи з марлі, в приготований розчин на 10 хвилин.

✔️  При бажанні, для утворення більш щільної консистенції сиру можна сирнку кульку в марлі помістити під прес на 30 хвилин.

✔️  Вийміть сир із марлі та помістіть в ємність з кришкою.

✔️  Зберігайте в холодильнику впродовж 5 діб.

МНЕНИЯ И ВОПРОСЫ ПОСЕТИТЕЛЕЙ

Нет мнений. Станьте первым и добавьте свое мнение или вопрос.

NDgzNTVm