Главная » Закваски домашние » Закваски на каждый день » Закваска для сыра Адыгейский


        

Закваска для сыра Адыгейский

Закваска для сыра Адыгейский

Новинка

На складе

 

Артикул: 012
Цена:
8,00 Грн

в корзину:
  флакон  

Закваска для сиру Адигейський

(на 6 літрів молока)

 

Адигейський сир - м'який сир, що володіє кисломолочним смаком і ніжною консистенцією.

Відноситься до групи м'яких сирів без дозрівання. Регіон походження: Кавказ. Обов'язковий інгредієнт багатьох овочевих страв національної кухні.

Приготувати Адигейський сир дуже просто навіть початківцю сировару.

Якщо ви тільки освоюєте це захоплююче заняття, то сміливо включайте Адигейський сир у список своїх найперших сирів.

У вас обов'язково все вийде!

 

Інструкція з приготування сиру Адигейський

 

✔️  Закип'ятіть 0,5-1 літр молочної сироватки та остудіть до 40 °С.

✔️  Додайте невелику кількість охолодженої сироватки до флакону з закваскою, закрийте ковпачком, збовтайте до повного розчинення.

✔️  Внесіть закваску до сироватки, перемішайте.

✔️  Перелийте сироватку з закваскою до йогуртниці чи  мультиварки. Якщо ви використовуєте  термос, прогрійте його окропом, злийте окріп. Залийте сквашену сироватку в термос, закрийте кришкою.

✔️  Залиште сквашену сироватку на 24 години.

✔️  Нагрійте 6 літрів пастеризованого молока до 80-90 °С, не допускаючи кипіння молока.

✔️  Внесіть 0,5-1 л. заквашеної сироватки молоко, постійно і повільно перемішуючи протягом 2-3 хвилин.

✔️  Злийте утворені білкові згустки на марлю і відіжміть.

✔️  Сформуйте сирну кульку в марлі та підвісьте для стікання залишків сироватки на 10 хвилин.

✔️  Для створення солонуватого смаку сиру додайте 1 столову ложку солі на 1 літр відокремленої сироватки та ретельно перемішайте. Помістіть сформовану сирну кульку, не виймаючи з марлі, в приготовлений розчин на 10 хвилин.

✔️  Вийміть сир з марлі і помістіть в ємність з кришкою.

✔️  Зберігайте в холодильній камері впродовж 7 днів.

МНЕНИЯ И ВОПРОСЫ ПОСЕТИТЕЛЕЙ

Нет мнений. Станьте первым и добавьте свое мнение или вопрос.

Zjk5ZjJlYT