Інструкція з приготування кисломолочних продуктів з використанням бактеріальних заквасок ІПРОВІТ

1. Підготуйте посуд

Весь посуд, який буде мати контакт з молоком, повиннен бути чистим. Перед використанням слід ошпарити його окропом. 

2. Підготуйте 1л молока.

Суперпастеризоване, ультрапастеризоване молоко не потребує кип'ятіння. Його слід підігріти до зазначеної нижче температури. Пастеризоване або домашнє молоко потрібно прокип'ятити 5 хвилин і остудити.

-     Якщо ви використовуєте йогуртницю, доведіть молоко до температури 30-37 ° С (молоко тепле, але не тепліше температури тіла);

-     Якщо ви використовуєте термос, банку або каструлю - доведіть молоко до температури 37-40 ° С (трохи тепліше тіла).

Для більш точного вимірювання температури молока можна використовувати термометр.

Ніколи не вносьте закваску в молоко гарячіше, ніж 40°С.

 

3. Внесіть закваску

Невелику кількість молока додайте у флакон з закваскою, закрийте флакон ковпачком, збовтайте до повного розчинення. Внесіть розчинену закваску в молоко, перемішайте.

 

4. Залиште для сквашування

Перелийте молоко з закваскою в стакани йогуртниці, включіть йогуртницю.

Керуйтеся інструкцією до йогуртниці якщо вказано, між стаканчиками залийте теплу воду.

Якщо ви використовуєте термос, банку або каструлю, прогрійте посуд окропом, злийте окріп. Залийте молоко в посуд, закрийте її кришкою. Загорніть посуд в ковдру і залиште для сквашування в теплому місці.

5. Перевірте і охолодіть

Продукт слід сквашувати до загустіння.

Готовий продукт можна зберігати в холодильнику до 3 діб. Будь-які домішки (горіхи, фрукти, мед і т.д.) додавайте безпосередньо перед вживанням.

 

Перезаквашування:

Ви можете залишити частину приготованого з флакона кисломолочного продукту для перезаквашіванія в холодильнику до 3 діб.

При наступному приготуванні використовуйте 2-3 столові ложки готової продукції замість закваски з флакона. Використовувати протягом 7 днів. Повторно не перезаквашувати. і т.д.) додавайте безпосередньо перед вживанням.

Приготування сиру:

Виконайте пункти 1-5 цієї інструкції, використовуючи закваску «Сир - Іпровіт».

Після сквашування підігрійте продукт на водяній бані (посуд з продуктом в каструлі з водою). Доведіть воду майже до кипіння і відразу зніміть з вогню. Температура продукту повинна бути 65-70°С.

Залиште баню на 30-40 хвилин, до відділення сироватки.

Остудіть суміш. Перелийте в марлю, щоб відокремити сир від сироватки. Зберігайте в холодильнику до 3 діб.

 

Бактеріальна закваска Температура сквашування (°C) Час, годин
Йогурт-ІПРОВІТ з ацидофільної паличкою 37-40 6-8
Йогурт-ІПРОВІТ 37-40 6-8
ІПРОВІТ Сімбілакт 37-40 6-8
Сир- ІПРОВІТ 30-37 7-9
Ряжанка- ІПРОВІТ 37-40 6-8
Кисле молоко - ІПРОВІТ 30-37 7-9
Віталакт-ІПРОВІТ 30-37 7-9
Кефір- ІПРОВІТ 30-37 7-9
БТА-ІПРОВІТ 37-40 6-8
Біфідолакт-ІПРОВІТ 37-40 6-8
Стрептосан-Іпровіт 30-37 6-8

Вживання в чистому вигляді (без сквашування)

Бактеріальні закваски містять корисні живі бактерії, які складають нормальну мікрофлору людини. Таким чином, кисломолочні продукти і безпосередньо сама закваска є пробіотиками, які з високою ефективністю використовуються для відновлення мікрофлори кишечника, при вживанні антибіотиків, при ГРВІ і застуді, для стимуляції імунної системи, при гастритах і інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Найкращими для вживання в чистому вигляді є такі продукти: ІПРОВІТ-Сімбілакт-М, Йогурт - ІПРОВІТ з ацидофільної паличкою.

Використання: у флакон з закваскою додайте столову ложку кип'яченої води кімнатної температури. Закрийте флакон і збовтують його до повного розчинення. Вживайте по 1-му флакону 1-2 рази на день безпосередньо після їжі в Перебіг 1-3 тижнів.

Для максимального ефекту бажано поєднувати прийом чистої закваски з вживанням домашніх кисломолочних продуктів.

Застереження щодо споживання: Відсутні.

Протипоказання: індивідуальна непереносимість молочних продуктів.

Не є лікарським засобом.

Форма випуску: флакон з масою вмісту 0,5 м

Дата виготовлення і термін придатності: дату виготовлення і термін придатності вказані на упаковці.

Номер партії (серії) виробництва: вказано на упаковці.

Умови зберігання: зберігати в оригінальній упаковці по температурі від + 2 до + 8 ° С - 6 місяців, при температурі від -16 до -20 ° С - 12 місяців в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці. Готовий продукт зберігати в холодильнику при температурі +2 ... + 8 ° С не більше 3 діб.

 

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ:

Назва та повна адреса виробника: Державне дослідне підприємство Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, 02660, Україна, м. Київ, вул. М. Раскової, 4а, (044) 451-42-16; 239-20-58

Офіційний сайт: www.ddp.com.ua

Електронна пошта: ddpbz1@mail.ru

 

YTI1MmF