Пребіотик лактулоза - користь для організму

Лактулоза – синтетичний дисахарид, що складається з фруктози та галактози. У шлунково-кишковому тракті (ШКТ) людини немає ферментів, здатних гідролізувати лактулозу, тобто розкласти її на всмоктувані частини. У зв’язку з цим більша частина лактулози, що надходить перорально, досягає нижніх відділів ШКТ, де бактерії перетворюють її на коротколанцюгові органічні кислоти (молочну, оцтову тощо), таким чином знижуючи pH. Закислення кишечника веде до зростання кількості молочнокислих бактерій і зменшення числа патогенних мікроорганізмів та кишкових паличок.

Експериментально встановлено, що лактулоза має пребіотичний ефект та чинить сприятливий вплив при запальних захворюваннях кишечника. Показання до призначення лактулози, зокрема й у складі комплексної терапії, включають закрепи, різноманітні ураження печінки, в тому числі медикаментозні, печінкову енцефалопатію, гіперхолестеринемію, профілактику формування холестеринових жовчних каменів тощо.

Збагачення харчових продуктів пребіотиком лактулозою робить їх функціональними, тобто такими, що позитивно впливають на здоров’я людини.

Окрім того лактулоза має й інші терапевтично значущі (функціональні) властивості, а саме:

1) гіпохолестеринемічну властивость - зниження вмісту холестерину в крові, зменшення ризику атеросклерозу;

2) істотне збільшення всмоктування катіонів кальцію (профілактика рахіту та лікування остеопорозу);

3) протипухлинний захист кишечника, за рахунок зниження активності специфічних ферментів-канцерогенів;

4) стимулювання загального імунітету організму, скорочення популяції патогенної мікрофлори, профілактіка атопічного дерматиту та ін.

В асортименті бактеріальних препаратів ТМ «Іпровіт» є закваска «Іпровіт – Симбілакт-М з лактулозою», яка є ефективною для корекції гіперхолестеринемії, профілактики формування холестеринових жовчних каменів та запобігання розвитку колоректальних аденом і карцином.

 

ZDEzNzNiOD